Iwa Kakeru!: Sport Climbing Girls


Честно казано очаквах това аниме да ме разочарова още с първи епизод. Заглавия с готини момичета, които правят “нещо”, не свършват добре. Почти във всеки аниме сезон има поне едно подобно аниме. Лично съм си патил от Bakuon и Two Car. Добрата новина е, че това аниме е интригуващо. Студио Blade са успяли да направят сравнително приемлива адаптация на мангата. Студиото е известно предимно с нискобюджетни анимета с посредствена анимация. Лично на мен ми хареса друго тяхно заглавие – Cheating Craft.

Konomi катери за първи път!

Iwa Kakeru!: Sport Climbing Girls е училищно, спортно и комедийно аниме. Главната героиня Konomi се опитва да “оцелее” в училище и да се запише в спортен клуб. Случайно става свидетел на момиче катерещо изкуствена стена. Още при първия си опит в катеренето Konomi показва добър резултат. Първи епизод беше наситен със сцени свързани с катерени и фенсървис. Това е една от причините лесно да допадне на мъжката аудитория. Визията на персонажите не е нищо особено и можете да ги срещнете в почти всяко аниме свързано с готини момичета.

Приятно, свежо, неангажирощо спортно заглавие. Лесно би ви засмяло. След изгледани три епизода мога да заява, че идеята си заслужава. Не си спомням друго аниме свързано с катерене. Персонажите не катерят само изкуствени стени. Понякога тренират върху естествени скали. В заглавието е застъпен и състезателен елемент. Момичетата като отбор се явяват на турнири и ще направят всичко възможно да се представят добре.

Всеки грешен ход може да е фатален.

Харесва ми как са рисувани мускулите на момичетата. Не случайно женското тяло е красиво. Ще ви допадне ако си падате по спорт или спортни момичета. Сцените с фенсървис не са ми натрапчиви, защото той е хитро преплетен в катеренето. Konomi сама по себеси не е от най-типичните персонажи като главен герой. Интересното при нея е, че е геймър. Тя е много добра на видеоигрите.

Интересен кадър, нали?

Дали умението да играе ще ѝ бъде полезно в спорта?

Публикуване на коментар