Cheating Craft 1


Колко от вас са преписвали поне веднъж в училище? Дори да не сте от този тип хора, вероятно сте ставали свидетели на това действие. Поне един път сте преписали? Човек в крайна сметка не може да знае всичко. Хайде! Знам ги скучните предмети! Учителите също знаят, че преписваме! А сега представете си аниме посветено на преписването в час!

Какво ли ще напише?

Анимето е адаптация на епизодичен роман или казано по друг начин новела. Не блести с особено добра анимация или сюжет. Сериите са с продължителност от дванадест минути. Заглавието е част от есенния аниме сезон 2016. Когато започнах да го гледам бях доста очарован от първи епизод. Концепцията е проста. Във всеки епизод има тест и учениците преписват посредством тяхните способности. Способностите им са типични като за биткаджийско аниме и като цяло групата от персонажи е колоритна. Разбира се ще станете свидетели на почти всечки по известни типажи преплитащи се в почти всяко аниме. Но както казах в предните редове – важна е идеята.

Шеметна даскалка?

Лично аз не мога да се сетя за друго аниме, на което концепцията му е да препишеш. В Naruto имаше подобни епизоди и като цяло точно тази атмосфера е развита тук. Анимето ни представя доста добра пародийна част или с няколко думи си правят шеги с други анимета. Главния герой е Shokatsu Mume и заедно с Koi Oh формират дуо, което успява да се справи с всеки тест. Shokatsu като цяло е от тези досадни персонажи, чиято роля е да се доказват колко са силни и да побеждаат всяка битка. Koi Oh същност е брилянта сред героите, защото е малко по-нетипична и интересна като цяло. Общо взето потайна и перверзна личност. Има някои други интересно второстепенни персонажи, които добре изпълняват мисията си на пълнеж. Главните противници поне в първи сезон на това аниме са учителите.

Нещата не са толкова прости колкото изглеждат.

Атмосферата е приятна, безгрижна и ученическа. Анимето заслужава да се гледа заради идеята. Не очаквайте нищо повече от него. Всичко е чисто и просто. Казано от друг начин е от тези китайско-япоски продукции, които промениха играта в положителна насока. От озвучителите ще спомена само озвучителя на Koi Oh или Рие. Не ви говори нищо? Кагура от Gintama или Алфонсо от Fullmetal Alchemist: Brotherhood, както Хепи от Fairy Tail. Включително още десетки роли и дори наричана кралицата на цундеретата от някои фенове!

Това не е Dragon Ball, нали?

Винаги можете да убиете малко време когато ви е скучно с това заглавие. За съжаление все още няма втори сезон и не се знае дали ще има. Заглавието свършва в момент, когато би ви се искало да гледате следващия епизод, за да видите какво става.


Публикуване на коментар

Една мисъл относно “Cheating Craft