Attack on Titan Final Season


Задоволително добре започва четвъртият сезон на Attack on Titan. От студио MAPPA дават всичко възможно продуктът да е добра адаптация на мангата и да е поне на нивото на Wit Studio.

Познат титан?

Екипът работещ по проекта е добре познат с доказали се заглавия. Като започнем от Yuuichirou Hayashi (Kakegurui), Jun Shishido (Hajime no Ippo: Rising), Shuuhei Yabuta (Vinland Saga) и стигнем до Hiroshi Seko (Mob Psycho 100).

Не искам да съм срещу огъня…

Дизайнът на героите е подлаган под въпрос. Според мен се доближава до този на мангата. Феновете негодуват за визията на Микаса, но дори в мангата изглежда мъжествена. Направих си труда да прочета историята до последната излязла глава. Трудно мога да си представя адаптацията да е само 12 епизоди. В главите има изключително много диалози и сърцераздирателни моменти.

Този кадър ми хареса!

Вероятно този сезон ще бъде най-интересният. Надявам се да бъде анимирано на един път, а не разделяно на няколко части. Първият епизод ни показа добра хореография на битките, които напомнят на тези от Първа Световна Война. Време е да разберем как работи светът извън стените.

Най – много ми допадна песента “my war” на Shinsei Kamattechan от откриващата шапка. Самият клип е изпълнен с тъмни цветове и картина загатваща за насилие. Този сезон на заглавието се очертава като най – мрачният. Това ще е последният поход на титаните и нямам търпение за следващите епизоди. Въпросът на сезона е кой е главният антагонист.

Публикуване на коментар