Jujutsu Kaisen


Jujutsu Kaisen e тоталният хит на сезона. Студио MAPPA са дали всичко от себе си да направят една атрактивна адаптация на мангата. От всичките нови анимета е най-популярното. Нямам предвид продълженията на сезони, където лидер е крал Haikyuu!!. Главният герой Yuuji се грижи за болния си дядо.

Дядото.


Животът му е еднотипен и все още e в търсене на себе си. Последните думи на дядо му успяват да го разтърсят и накарат да потърси своето призвание. Той иска сам да избере смъртта си. Става случаен свидетел на битка. Въвлечен поради обстоятелствата Yuuji изяжда един от пръстите на демона Sasuna.

Когато имаш общи интереси с момиче.

Придобил свръхсили сега Yuuji има избор. Да бъде добър или да бъде убит. Yuuji приема ролята на контейнер и решава да се бие срещу същества наричани “проклятия”. Те се зараждат от негативните чувства на хората и не всеки може да ги види. Добрите имат своя адакадемия на магьосници. Yuuji заедно с хладнокръвния Megumi и атрактивната борбена Nobara сформират отбор от първокурсници. Техен учител е човек с маска на очите известен като Gojou и един от най-силните персонажи до този момент на анимето.

Сцена от битка.

Заглавието лесно ще ви заплени с добре анимиран екшън и интригуваща история. Визуално героите са разпознаваеми и го смятам за плюс. Първите три серии бяха добре режисирани. Анимето ще бъде 24 серии. Сякаш MAPPA са искали да ни подгреят за поредния сезон на Attack on Titan. Атмосферата и тона на анимето са мрачни. На моменти стилът на рисунъка ми прилича на този на анимето Parasyte. Закриващата шапка е забавна, а това е типично за студиото. Подобни заигравки с шапките се наблюдават и в другото им аниме от сезона – Taisou Zamurai. С двете заглавия до момента успяват да ударят джакпота.

Въпросът е дали антагонистите са достатъчно интересни. Вероятно от тях ще зависи крайното представяне на заглавието. Харесва ми, че анимето е пълно с убийства, а това по принцип е похвално за демокрафски жанр шонен. Тази тема е широко акцентирана. Можем лесно да се запитаме за смисъла на живота.

Публикуване на коментар