Akudama Drive


Studio Pierrot избухва със своето оригинално аниме Akudama Drive. Известни с това, че могат по всяко време да “разсипят” всяко аниме, те се завръщат с добро заглавие.

Просто котка?

Историята в Akugama Drive е лесна за възприемане. Имаме типичната обикновена жена, самоук доктор, хулиган биткаджия, моторист куриер и хакер. Това което ги свързва е освобождаването на един затворник. Анимето притежава добър екшън, шарен арт и никак не лоша анимация.

Кара си човека….спазвайки правилата за движение…

Първия епизод се представи доста добре и лесно ни предразположи да продължим да гледаме. Анимето е с жанрови характеристики екшън, комедия, научна фантастика с киберпънк елементи. Град на бъдещето, роботи, летящи автобуси и всякакви джаджи няма да ви изненадат. На фон на всичко това е гражданска война разделила Япония на две части.

Таен джоб.

За съжаление на моменти има цензура, а това никак не ми се нрави. Асоциации с анимета като Gangsta., Baccano и Danganronpa са съвсем реални. Ако сте ги харесали вероятно и това аниме ще ви допадне. Дизайна на героите не е нищо ново или невиждано, но се вписват добре в околната среда и изградения свят.

Какво виждат очите й?

Атмосферата ни напомня за хитовото заглавие Psycho-Pass. Повечето от героите са бандити с много дълги присъди и за тях убийството е като игра на дама. Тези привидно лоши хора са последните същества, с които всеки нормален би се събрал на едно място. Възможно ли е тази шайка от убийци и психопати да бъде спряна? Яко ще се мре, както казва наш виден доктор и будител. Тук се появяват основните антагонисти или елитните части на полицията наричани Execution Division. Едва ли ще е изненада за вас ако ви кажа, че бойните им умения са на високо ниво. Както можете да очаквате ще има схватки и преследвания през цялото аниме.

Бандата на Оушън!

Възможно ли е това аниме заглавие да е скритата лимонка на сезона. Лично се надявам с всяка следващата серия нивото да не пада. Това аниме е с интересна идея, не е най-доброто за сезона, но има изключетелен потенциал за надграждане. Определям го като средно, но атрактивно за гледане. Дали ще имаме едно добро аниме за сезона зависи само от работата на любимите ми другари от Pierrot.

В анимето за няколко серии присъстват не малко препратки към филми или персонажи. В първа серия имахме дразнещ персонаж, който случайно изглежда като Чък Норис, а концепцията за куриера моторист ми напомня за филмите The Transporter.

Публикуване на коментар