Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen


Втори сезон на Mahouka Koukou no Rettousei започва обещаващо. Първото заглавие беше с цели 26 серии.
Ако не сте гледали първи сезон и се питате дали сега е момента? Бих ви препоръчал да се замислите. Анимето е тип училищно, военно, политическо, маьосническо и действието се развива бавно. Подобни анимета не са за всеки и не бих го определил като “задължително”. Както критиците обичат да казват героите движат историята.

Новата мацка в действие!

Първата адаптация е дело на “Madhouse”, но за филма и втори сезон продукцията е в ръцете на “8bit”. Анимето масово е оценявано над 7,5 от 10 в Myanimelist. Анимацията в нито един от двата сезонна не е нещо особено. За това не мисля, че смяната на аниме студиото е фатална. Първия сезон беше акцентиран върху военната академия и “уж” слабия магьосник Tatsuya. Някои от битките бяха добре изпипани.

Акцентът е върху чашата.

В епизод 01 на втори сезон имаше екшън и няколко сцени на ненужен според мен фенсървис. Дори без подобни сцени заглавието е достатъчно популярно и положително оценявано. Тези които харесват първи сезон няма да имат проблем с продължението му. Основно действащо лице този сезон ще е Lina (Това русото от снимките).

Lina в нормален кадър, може би…

За мое съжаление главния герой Tatsuya Shiba, продължава да е прекалено силен. Той е тип персонаж, който е добър във всичко. Това е един от недостатъците на историята. Любопитно ми е дали ще има развитие на отношенията със сестра му. Възможно ли е обичта между тях да е нещо повече? Повече от роднини? Може би това е една от причините да изгледам първи сезон. Умел трик за задържане на внимание върху историята. Надявам се този сезон да разберем повече за воюващите страни. Надявам се битките да не са едностранни и да имаме силни противници.

Ех, веднага се сби със сестричката.. Жени!


п.п

Мисля, че Чък Норис е извадил късмет, че не се е срещал с Tatsuya Shiba.

Публикуване на коментар