DanMachi 3rd Season


Това е трети сезон на DanMachi и за момента е доста интересен. Тези от вас, които не знаят, анимето е адаптация по новела. Историята ни разказва за приключенията на Bell и неговата гилдия. Боговете са слезнали на земята и са заживяли с обикновените хора.
Те са били лишени от своите свръх сили. В момента всеки бог има своя гилдия.

Мистериозното момиче!

Гилдиите са сбор от приключенци, които освен за собствен престиж се борят за престиж на техния бог. Колкото е по-силна една гилдия, толкова повече плячка и постижения постига в кулата тъмница. Там можем да се срещнем с познатите ни от игри типове чудовища. Тъмницата е на етажи, като на някои от тях има босове. Интересното е, че всички приключенци са едновременно в тъмницата и често има ситуации на срещи едни с други. Чудовищата се съживяват през определено време, но ако приключенец загине, той умира завинаги. Bell като всеки приключенец има лични умения. Той е интересен, защото качва нива по-бързо от останалите, но е далеч от силните на деня!

Когато срещнеш друга гилдия в тъмницата.

Освен предните два сезона през 2017 година излезе Sword Oratoria. То е отделно аниме пак по новела,но акцентиращо на Loki и други герои като Ais. Лично според мен по-добрата версия на заглавието.

Винаги подготвена.

Във втори сезон акцента на действието беше разрастването на гилдията и нейното оцеляване. За мое съжаление елемента свързан с тъмницата не беше особено засегнат. Какво се случва в трети сезон?

Bell в ролята на родител.

Bell и компания попадат на мистично същество, което по всичко личи, че не е човек, но притежава разум. За изгледаните три серии мога да кажа, че основния мотив на сезона ще бъде свързан с това дете чудовище. Чудовище което може да мисли и разсъждава като обикновените приключенци.

Малко фенсървис от страна на кака Hestia.

Хубавото на този сезон е, че тъмницата отново играе голяма роля в действието. Атмосферата е приятна.Анимацията от J.C.Staff e на нормалното за подобни среднисти заглавия анимета. DanMachi не е от претенциозните заглавия, но пък лесно се гледа. Трудно може да се говори за голяма развитие на героите, особено харема около Bell. До момента заглавието е интригуващо повече заради личните интриги на боговете и Guild. Разчитам на един приятен сезон като предните и бих се очудил ако получа нещо повече.

Лична оценка за първите три епизода 6/10

Публикуване на коментар