Yuukoku no Moriarty


Анимето е криминално и детективско. Адаптация по манга, чийто главен герой е самия Професор Джеймс Мориарти. Той е един от злодейте в историите за Шерлок Хоумс. Наричан е „Наполеон на престъпния свят“. В япоската адаптация е млад, рус и зъл гений. Той е криминален консултант или помага на разни хора да правят лоши неща.

Така ли са изглеждали цигарите през 19 век?

Още в първи епизод видяхме как подтикна човек да убие друг. Описван е като патриот със своите смахнати вярвания. Персонажа е антигерой и се доближава до образа на Кира от Death Note. Чаровен математически гений! Първи епизод беше добър и направи добро впечатление. Следващите епизоди разказаха историята на героя като дете и честно казано ми се сториха ненужни на този етап. Успяха да намалят интереса ми към заглавието.

Гледката не е никак лоша!

Лично на мен ми допадат детективски анимета в английски стил. Действието се развива във Великобритания на 19 век, която е една от най-силните империии по това време. Можем да кажем дори, че тогава е била люлката на цивилизацията. Лондон в тоди период е огромен град с голяма престъпност. Мориати вероятно ще дърпа на конции на “подземния свят”, а Хоумс ще го следва по петите. Ще ми е интересно да видя как се развива сюжета.

Изражение на човек въздал справедливост.

Атмосферата е приятна, а анимацията подобаваща. Нямам технически забележки, но от режисурата има какво да се желае. Препоръчвам на хора, които харесват крими анимета.

Публикуване на коментар