Higurashi no Naku Koro ni Gou


Higurashi no Naku Koro ni Gou e съвременна адаптация на едноименната визуална новела. Keiichi Maebara e момче, което се наслаждава на ученическите си години. Премества се на спокойно място, което изглежда като забравено от бога. Малко селище, където всички се познават. Заобиколен е от красиви и безгрижни момичета.
Но нещата не са точно такива, каквито ни изглеждат. Тези съученички имат своите тайни. В селото изчезват хора и се случват убийства.

Усмихнато момиче на фона на боклуци.

Това заглавие като цяло е популярно, с добре комбинирани жанрове като трилър, ужас, мистерия, психологическо и свръхестествено. В края на всеки епизод се загатва за сериозната драма, на която ще станем свидетели. Вероятно се досещате, че готините момичета имат и друга важна роля.

Какво намериха?

Не съм очарован от адаптацията на студио Passione. Проблемът не е в анимацията, а в усещането на действието. Не се случва това, което очаквате да се случи. Няма я изненадата, която ви кара да гледате следващата серия с интерес. Не е поднесено добре. Трябва да добавя, че решението героините да изглеждат по този съвременен начин е лошо.

Кукла?

Адаптацията от 2006-та година е далеч по-добра. Не случайно заглавието е популярно благодарение на нея. Точно за това не всяко добро аниме трябва да получава съвременна адаптация. Мнението ми се базира на едва няколко епизода от новата версия, но със сигурност не съм очарован от видяното до момента. Вярвам, че трудно ще успеят да ме впечатлят. Препоръчвам ви първата адаптация. Особено ако сте от хората, които класическа анимация не ги смущава.

Публикуване на коментар