Taisou Zamurai


Винаги си заслужава да бъде даден шанс на спорто аниме рисувано от студио MAPPA. Помните известното Yuri on Ice?

Още една звезда и главен антагонист?

Историята в Taisou Zamurai е проста и праволинейна. Тя ни разказва за гимнастик, който е в края на своята кариера. Името на главния героя е Shoutarou Aragaki. Той не знае кога да се откаже от професионалния спорт. Вдовец баща, чиято най-голяма радост е дъщеря му. Тя е неговия мотив да продължава и да я радва със своите спортни изпълнения. Въпреки, че е едва на 29 години Shoutarou е вече в предeлна възраст за гимнастиката.

Първи епизод беше забавен и за момент бях забравил, че гледам спортно аниме. Сякаш бях в свят на нинджи. Появи се герой с името Лео, който упорито се вживява като нинджа. Нямам идея как са го измислили този персонаж, но той е една от причините това аниме да е интересно. На пръв поглед е глуповат и наивен. Благодарение на него действието се развива в положителна насока. В анимето героите са доста колоритни и интересни.

Той е нинджа!

Освен спорт в това заглавие са много добре представени жанровете ежедневие и комедия. Баланса между тях е много добър. За съжаление най-слабата страна на анимето до този етап са използваните CGI сцени за гимнастиката. Ярко си личи лошата компютърна анимация, която не успява добре да се преплете с рисувания фон. Очакваните от нас зрителите спортни изпълнения биват помрачени от подобни сцени. Но това заглавие е интересно не толкова заради спорта! Главен движещ мотив са героите и забавните ситуации около тях!

Той е просто папагал, но ще ви накара да се смеете от сърце!

Можете смело да дадете шанс на анимето! Оценявано е като средно, но е повече от това. Има какво да видите и най-малкото да се насладите с едно разпускащо заглавие. Заслужава по-голямо удобрение от масовия зрител!

Публикуване на коментар