Haikyuu!!: To the Top 2nd Season


Не съм от най-големите фенове на Haikyuu!!. Въпреки това е редно да отбележа, че е едно от най-добрите спортни анимета излизали последните десет години. На практика втория сезон на “To the Top” продължава със същата сила и от мястото, където свърши първия.
Нашите герои са тръгнали да катерят върхове и печелят най-важния турнир. Започна първия им сериозен двубой. Спортните анимета като цяло се отличават с драма и борбеност. Героите постоянно се стремят да стават по-добри и да преодоляват себе си.

Време за забивка?

С надграждането на историята наблюдаваме как отбора започва да става едно цяло. Силата на това аниме не е в анимацията. Въпреки това заглавието е безспорен успех за студио Production I.G. Те са се доказали със спортни анимета като Kuroko’s Basketball и The Prince of Tennis. Отново можем да наблюдаваме добри забивки. Karasuno за първи път се сблъсква с толкова шумна публика. Както знаем публиката винаги е имала роля на мотиватор и скрит играч. Ще успеят ли да издържат на напрежението?

Анимето е подходящо за феновете на волейболът и вероятно най-доброто правено за този спорт. Мога да похваля комедийния елемент. Този сезон не е подходящ за започване на заглавието. Ако не сте го гледали трябва да започнете от първи.

Според мен заглавието като цяло получава по-висока оценка от заслужената. Масовия фен го е издигнал на пиедестал. Второстепенните герои не са развити добре. Друг факт е, че в това заглавие са засегнати прекалено много герои. Драмата на моменти също е слаба.

Публикуване на коментар