King’s Raid: Ishi wo Tsugumono-tachi


Безспорно едно от разочарованията на аниме сезон есен 2020. Още от първи епизод можете да видите не особено добра режисура. Анимацията е обяснимо да е посредствена. Не съм от хората преценяващи един продукт по обложката. Очаквам най-малкото сносна история. Уви!

Когато мечът на преден план е най-интересното нещо в сцената.


Заглавието е адаптация на мобилна игра и още тук трябва да ни светне червената лампичка. Визията на героите е клиширана, действията им също, а атмосферата не успява да предразположи цар зрител. Дори предсказуемия сюжет не е толкова голям проблем, колкото клишетата използвани в това аниме.

Скелет стрелец!

Историята ни запознава с рицар, който трябва да победи демоните. Същото е сторил крал преди 100 години. Казах ли ви, че рицаря същност му е син? Авторите сякаш са прочели “Легендата за крал Артур” и главният герой ще се сдобие с меч. Познато? Защо не проявиха малко креативност? Можеше да е брадва?

Елф от плът и кръв….

Освен всичко казано до момента, действието в този приключенски средновековен свят е супер бавно. В анимето можете да видите най-различни същества от демони, елфи, скелети до почти всички от познатите ни RPG фентъзита.

Хваната на мушка!

Подобно заглавие би се харесало само на хора с малко аниме опит или фенове на играта. Има няколко готини сцени хващащи окото, но като цяло всичко е под средното ниво. Заглавието е пълна загуба на време. Можете да гледате доста други доказани заглавия, включително от този сезон.

Публикуване на коментар