Hataage! Kemono Michi


В последното десетилетие темата “Isekai” доби изключителна популярност в света на японската манга и анимация. Заглавия като “Re:ZERO” допълнително създадоха предпоставка за развитието на подобни сюжети. Накратко казано герой от един свят е призован да спасява друг. Обикновенно призованите герои са нетипични японски тинейджъри. Понякога са геймъри или “задръстени” хора с различни интереси спрямо нормалните подрастващи.

Hataage! Kemono Michi ни запознава с подобен сюжет, където главния герой е кечиста Genzou. Той си изкарва прехраната в участие в кеч мачове и мечтата му е да има магазин за животни. Анимето ни представя пародия на подобни сюжети и не е редно да бъде взимано сериозно. Според мен шегите се изчерпват бързо и започва едно повтаряне, което може да ви се стори досадно. Заглавието е подходящо за хора запознати с кеч или харесващи подобни комедии. От второстепенните герои бих отличил MAO, който е причината да изгледам анимето до края. Музикалното оформление не е нищо особено, но пък пасва в създаването на една непретенциозна и предразполагаща ни атмосфера.

Не съм чел мангата, но анимето изпусна да ме заплени. Главния проблем според мен е липсата на развитие в главния персонаж. До епизод 04 заглавието е приятно за гледане, но след това започват шегите да се изтъркват, и дори новите герои трудно успяват да спасят интереса.

Второстепенните герои са предимно за пълнеж и някак не успяват да породят чувство на симпатия. Сякаш автора изпуска момента и започна да създава герои заради самата комедия. А това никога не е добър подход. Анимето не е толкова лошо, за да не го изгледате, но не бих го препоръчал на хора, които нямат допир с подобни комедии. Постепенно се надгражда тънка нишка на история и развитието има своята логика. При персонажи като MAO, Hanako и Carmilla може да се наблюдава развитие и до голяма степен желанието им да постигнат нещо е двигител за анимето. За съжаление не мога да кажа същото за Genzou, който преследва единствено мечтата си да отвори магазин за животни. Пълна апатия към всичко останало и това е направено целенасочено, но не постига желания според мен ефект. Като цяло светът е средновековно фентъзи с типичните момчета в броня, гилдии, приключенци, орки, зверове и всякакви митични създания.

Публикуване на коментар