Sakamoto desu ga?


vlcsnap-2016-05-15-14h19m43s284

 

Мнението е базирано на първите 3 епизода

 

На пръв поглед, имаме една добра адаптация на мангата. Действието в заглавието се върти около героя Сакамото, който прави всичко по стилен и готин начин. Всички други герои са впечатлени от него и желаят вниманието му. Тъй като основният жанр е slice of life мога доволно да кажа, че анимето е симпатично. Застъпени са, разбира се, и жанровете  комедия, сейнен и училищно.

vlcsnap-2016-05-15-14h20m56s120

Поне в изгледаните от мен серии почти всичко се развива в училището. Интересно е да се отбележи, че на този етап няма друг главен герой, като всички останали персонажи са „изключително“ второстепенни. На моменти анимето е много забавно и може лесно да ви влезе под кожата. Не ви гарантирам напушване от смях, а по скоро едно приятно и лежерно изкарано време заедно с готиния и стилен Сакамото, който е в състояние да намери нестандартно и нетипично решение на всеки проблем и то – в типично негов стил. От време на време, Сакамото ми заприличва на една по-чалната версия на някакъв иконом, като дори когато се подпира до стена, той го прави с финес. Главният герой е изключителен перфекционист и изпипва детайлите до най-малка подробност. Винаги е добре спретнат и изглежда безупречно.

vlcsnap-2016-05-15-14h17m36s612

От техническа гледна точка Studio Deen са успели добре да се справят с адаптацията на мангата. За подобно заглавие, анимето има сравнително добра анимация. Смея да твърдя, че ми направи доста по-добро впечатление от Kuma Miko. За мое съжаление, мангата е завършила и вероятно целият материала от нея ще бъде събран в тези 13 епизода. Жалко наистина, а има толкова много чар в това заглавие.

Оценка 7,5

Автор: Петър Милев

Редакция: Ивайло Гатев

 

Публикуване на коментар