Bungou Stray Dogs


vlcsnap-2016-05-04-09h57m26s462

Мнението е базирано на 4 изгледани епизода.

Както обичам да казвам, този сезон „не е лабав“ . Очертава се да бъде един от най-силните за годината, като това аниме не отстъпва по нищо на останалите добри попадения, започнали пролетта.

Интересни персонажи – Да

Забавно за гледане – Да

Добра анимация и арт – Да

Динамика и екшън – Да

Не е нужно да четете откровенията ми. Ако сте прочели по-горните редове, ще знаете, че анимето си заслужава.

Още преди да бъде излъчено,  беше обявен и  втори сезон, което  веднага ми грабна вниманието. Анимето е адаптация на мангата на Кафка Асагири и Санго Харукава, която вече има над 9 издадени тома. Продуцирано е от студио Bones, които отговарят за няколко анимета от този сезон и се представят много добре на този етап.

vlcsnap-2016-05-04-09h55m57s461

Началото на анимацията беше с няколко снимки на японски ястия, за които главният ни герой си мечтаеше гладно. Нашето момче, носещо името Накаджима Ацуши (Nakajima Atsushi), почти припаднало от глад, вижда давещ се в близката река човек. Спасеният неблагодарник се оказва Дазай Осаму (Dazai Osamu), част от детективска агенция под името Armed Detective Agency, помагаща на полицията. След тази съдбоносна среща нещата започват  бързо да си идват на мястото и разбираме кои всъщност са главните ни герои и с какво по-точно се занимават.

Накаджима става част от добряците в историята и научава за мафиотите и за това колко брутални могат да бъдат те.

vlcsnap-2016-05-04-13h28m05s161

Не е нужно да ви споменавам, че Накаджима също има суперсила, нали?

Изгледаните 4 епизода бяха интересни, с добър хумор, хващащи окото герои и вълнуващ екшън. Като споменах екшън, той е много добре изпипан и гали сетивата. Смея да твърдя, че крайният резултат засега е по-добър от този на Tokyo Ghoul, а да не говорим, че там имаше и цензура. За наша радост, за момента кръвта се лее на всеки метър и дори ни показват труповете и ранените хора. Заглавието е добре режисирано, въпреки че си нямам идея доколко следва мангата.

vlcsnap-2016-05-04-10h11m52s484

Протагонистът няма особено оригинална визия, но е с приятен характер и е изключително жертвоготовен. Въпреки че е глуповат, липсва типичното усещане за бавноразвиващ се персонаж като във всяка втора история. Дазай, от своя страна, е изчел книга за самоубийства и се опитва по всячески начин да ни лиши от присъствието си. Освен това смята, че самоубийството трябва да бъде „чисто“ и немъчително, защото не обича продължителната болка. Антагонистът също е добре изграден и мнозина биха се изкефили от бруталността му. Понякога намирам прилики на персонажите с тези от Durarara и Un-Go.

Смятам, че анимето ще продължава да се развива в добра посока, и очаквам то да стане един от хитовете на сезона и да набере популярност заедно с мангата. Вярвам, че тепърва ще се говори за тази продукция. Друго, което ми се понрави, е, че този продукт е сейнен, подходящ за зрители над 17-годишна възраст. Другите жанрове, разбира се, са комедия, мистерия, суперсили и екшън.

Мога само да ви пожелая приятно гледане на това екшънче!

Лична оценка за изгледаните 4 епизода: 8/10

Автор: Петър “Ткк” Милев

Редакция: Виктория Вичева – Beloved

 

 

 

 

Публикуване на коментар