Re Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu


 

vlcsnap-2016-04-18-01h52m44s193

 

Ревю епизоди: 01A, 01B и 02

 

Историята на анимето се върти около Субару (Subaru), който неочаквано попада в непознат, паралелен свят. Преди това събитие, Субару е обикновено момче – шаблонен протагонист, който сме виждали в стотици други анимета. Той е типичното ниско, чернокосо момче, чието любимо занимание в свободното време е да си бърка нехайно в носа. В новата реалност Субару притежава умението да „възкръсва“ след като бъде убит. Умение, което не само го връща към живота, но и връща времето назад преди събитията допринесли за гибелта му.

vlcsnap-2016-04-18-01h44m43s304

За да разбере същността на дарбата си, на нашия главен герой му бяха нужни няколко неуспешни опита да я използва, довели до смъртта на не малко хора около него. Тази част от сюжета е определено много добро попадение. Светът на анимето изглежда много шарен и се доближава визуално до представите ни за типична MMO игра, позната ни още от анимета като Log Horizon. Тази прилика заблуждава дори главния ни герой, който до последно вярва, че е попаднал точно на такова място.

Не мога да скрия задоволството си от изгледаните няколко серии. Идеята за двоен/едночасов първи епизод ми допадна и, според мен, е добро режисьорско решение. Това аниме има изключително силно начало, което го кара да изпъкне на фона на по-слабите начални епизоди на повечето от заглавията, които изгледах от новия сезон.

vlcsnap-2016-04-18-02h14m08s003

За момента героите не правят особено впечатление, но идеята на заглавието ме грабва,  въпреки че повечето елементи са заимствани от други анимета; особено това с прераждането и връщането назад във времето. На този етап трудно можем да говорим за оригиналност, но се надявам в следващите серии това да се промени и нещата да се избистрят. Заглавието е планирано да има 25 епизода, достатъчно време за качествено развитие.

vlcsnap-2016-04-18-02h39m42s650

vlcsnap-2016-04-18-02h38m17s102

Анимацията е на много високо ниво и бойните сцени са добре пресъздадени. Фоновете са рисувани с прецизност и допринасят за атмосферата на анимето. Дизайнът на героите обаче не грабва с абсолютно нищо. Похвала заслужават озвучителите и особено Мамико Ното (Mamiko Noto), която, Бога ми, ме разтапя с гласа си. Тук тя озвучава героинята Елса Гранхиерт (Еlsa Granhiert).

75-те минути бяха изпълнени със зрелищна анимация и със сигурност се насладих на заглавието. С нетърпение ще очаквам и следващите серии!

8/10 за изгледаните серии

Автор: Петър Милев

Редакция: Ивайло Гатев

Публикуване на коментар