Junketsu no Maria


Junketsu no Maria

(ревю на 1-я епизод)

Junketsu no Maria се опитва да бъде много неща — наивна романтична комедия с ечи (ecchi) елементи, паралелна реалност, в която вещиците са нещо нормално във Франция по време на Стогодишната война с Англия, фентъзи с елементи на научна фантастика… Но не изглежда да има потенциала да бъде всичко това едновременно.

8

Да започнем от самото начало. Мария е вещица, доста могъща при това, която живее в сърцето на една гора. Тя е известна с омразата си към войните и винаги прекъсва битките като призовава дракони, гигантски змии и пр. Това е базата, върху която започва да се гради историята по-нататък. Чест гостенин е Джосеф, който е обектът на любовни трепети от страна на Мария и основният стълб, на който се опира „романтичната комедия“. А, да, освен това Мария е девица — оттам и идва заглавието на анимето. Като история Junketsu no Maria не предлага нищо ново или оригинално, така че не навлизам с огромни очаквания след първия епизод.

17

Анимацията е атрактивна, но не е нещо извън този свят — нито пращи от ефекти, нито е изрисувана с екзотични цветове като No Game No Life, но пък не е лоша като цяло. Лично на мен много ми харесва начина, по който рисуват очите. Не могат да се сравняват с очите на Ято от Noragami, но са интригуващи. Тази част не е много към анимацията, но ще я пъхна тук — дрехите на Мария и сукубата ѝ. Защо? Изобщо как му е хрумнало на автора да ги облече като от dieselpunk роман? За разлика от всички останали, който носят нормално за времето си облекло (все пак става въпрос за XIV-XV век), те сякаш са дошли от бъдещето, но това естествено не прави прави впечатление на никого. В допълнение към оскъдното им облекло, има доста fanservice. Има сцена, в която Мария спи гола в хамак от бял чаршаф. Но това беше за кратко, предполагам с цел да се подсили интереса на мъжката аудитория. Все пак един от основните жарнове е сейнен.
Не останах впечатлена, но ще видим как ще се развият нещата.

Оценка: 3/10

Обосновка: fanservicе, посредствена сюжетна линия, липса на интересни герои

Публикуване на коментар