Tokyo Ghoul Root A


Tokyo Ghoul Root A

(ревю на 1-я епизод)

Какво може да се очаква от втория сезон на Tokyo Ghoul? Красива анимация с минимално количество CGI и то на места, където почти не се забелязва? Да. Добър OST, изключае opening-a? Да. Интересен сюжет, в който няма гигантски пропуски? Е, тук вече свършват положителните неща, които може да предостави на зрителите Tokyo Ghoul.

9

Вторият сезон следва като непосредствено продължение на първия и ако не сте го гледали, ще се намерите сред битка, за която не знаете абсолютно нищо. Това е един от главните недостатъци на всички двусезонни анимета, които разделят двата си сезона, вместо просто да бъдат 24 епизода. А какво може да се очаква от Tokyo Ghoul Root A? Фактически ситуацията не се е променила особено от лятото на 2014 г. Мога да кажа дори, че нещата вървят главоломно надолу откъм сюжет.

7

За онези, който не са чели мангата, може ситуацията да не изглежда толкова плачевно, но за другите, които са, е доста тежко да не видят всичко, което липсва, или което са го дали на преден план, когато не трябва. Аз лично бих искала да знам какво се опитват да направят с това аниме и защо продължават да го унищожават отвътре? Добре, това може би беше прекалено, тъй като явно самият мангака Ишида Суи е решил да минат към алтернативен сюжет и вторият сезон няма по никакъв начин да следва мангата. Което, от една страна, е ОК, тъй като всички, чели мангата (като мен), ще спрат да сравняват анимето с нея. Но пък, от друга страна, ми се струва малко странно, но пък е добре дошло за всички, които не четат манга. То се е видяло, че ще е дори по-зле от първия сезон, ако пак се опитат да сбият 70 глави в 12 епизода. Това е било разумно решение. Ще видим къде ще ни отведе то.

Оценка: 5/10

Loveless

Публикуване на коментар