Binan Koukou Chikyuu Boeibu Love


Binan Koukou Chikyuu Boeibu Love

(ревю на 1-я епизод)

Добре, започвайки от самото заглавие и това колко абсурдно звучи (както немалка част от аниме заглавията), става ясно, че това ще е или нещо напълно опровергаващо очакванията, или ще бъде една истинска пародия. В случая мога да заявя без каквото и да е било колебание, че е второто.

22

Предполагам всеки е гледал Sailor Moon и Power Rangers. Е, Binan Koukou е комбинация от двете, така че който желае, може да се наслади на моментите от детството си, дори само с първия епизод на анимето. Накратко, появява се „извънземно“ животно, което им предоставя суперсили и ги въвлича в битка между доброто и злото. За тази цел всеки получава гривна — loveracelet, което е в стил Power Rangers. Естествено, нека не пропускаме шарените трансформации, които съм щастлива да съобщя, че не са компютърна анимация, както в римейка на Sailor Moon Crystal. Хареса ми как започва самата трансформация обаче — всеки трябва да целуне гривната си. Някак си е сладурско. И така, оказваме се с група mahou shounen, които се бият срещу едно доста карикатурно изглеждащо чудовище, използвайки силата на любовта. Да, всичко е любов!

1

Като за начало бих казала, че анимето очевадно е правено за женската аудитория. Самата първа сцена е в обща баня, където двама от главните герои показват сериозно количество плът. Но независимо от това, оставам с впечатлението, че са се опитали да включат „мое“ елемент, но не се е получило особено добре. А и за fanservice anime не мисля, че е „мое“ е подходящо като цяло. Диалозите са скучни, а анимацията е посредствена. Трансформациите, които би трябвало да са връхната точка, не са на ниво и съдейки от първия епизод, няма и да се подобрят.


Оценка: 3,5/10

Обосновка: посредствено на всички нива

Loveless

Публикуване на коментар