100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru


На пръв поглед анимето е поредното фентъзи, в което главен герой е призован в друг свят. Но в това заглавие идеята е доста оригинална. Главния герой Yuusuke Yotsuya наистина е призован в алтернативен свят. Различното е, че в този свят Game Master определя правилата. Ако сте запалени по настолни игри сте запознати с тази роля. Човекът, който я изпълнява определя правилата на играта и какво се случва по време на нея. В анимето той определя ролите на героите и задачите им.

Героите и Game Master-ът.

Помните ли играта “Риск печели риск губи”? Точно по този начин биват избирани ролите на героите. Тоест героите въртят колело на късмета с роли. Както се досещате нашия главен герой винаги удря на камък и печели най-абсурдните и глупави роли като фермер или готвач.

Колелото на късмета!

В това е чара на заглавието! Една от тънкостите е, че не трябва играчите да умират едновременно. Ако умрат ще останат мъртви и в реалния свят. Но все пак имат много животи и могат да се връщат в играта.

Не е това, което изглежда…

Анимето до трети епизод е забавно и приятно за зрителя. Не можете да очаквате добър дизайн на героите или анимация. Заглавието е интересно най-вече заради идеята. Анимето е адаптация по манга. Драмата е слабата му част, но има някои не толкова лоши шеги.

Героите заедно във фентъзи света.

Главния герой е типичния японски мухьо, който сюжета ще го събере с харем от красиви момичета. Те горките идея си нямат какво правят в подобен фентъзи свят.

Публикуване на коментар