Bakuon!!


vlcsnap-2016-04-22-00h32m08s662

Статията е базирана на три изгледани епизода!

Жив съм! Жив съм след изгледаните епизоди. Издържах цели три епизода преди да дам мнението си за тази пародия. Това заглавие е адаптация на манга. Наистина? Сейнен манга за 13 годишни? Има нещо нередно тук. Не съм си направил труда да прочета мангата, но вероятно е по-добра. Анимето си има сериозни проблеми. Те не са досадната на моменти компютърна анимация или клишираната визия на героите, нито опита за фенсървиз. Проблемът дори не е в анимацията или арта. Проблемът е в цялостното усещане за атмосферата. Щях да заспя на първи епизод. Въобще да не говоря за глупавото му развитие. Ако е така в мангата, Боже, кръстя се!

Може би съм малко краен в мнението си, може би просто анимето има лош старт или не ми е по вкуса. Но аз обичам сейнен анимета и с нетърпение си гледам всяко такова от новите сезони. Това заглавие прилича на анимета като Koufuku Graffiti и Rolling☆Girls, които аз едвам изтърпях и изгледах. Само ината ми и това, че не дропвам анимета, ме спасиха. Понякога аниметата имат слаб старт и стават добри с времето, като Punchline, а понякога силен старт и стават тотални бози. Жанрът ежедневие винаги е труден сам по-себе си и аниметата от него често се характеризират с един застой. Но добрите анимета се помнят дълго.

vlcsnap-2016-04-22-00h29m06s219

Трудно ми е на този етап да говоря за положителните страни на Bakuon или за героите. На моменти съществуват добри опити за шеги, но липсва качествен хумор. Имат идеи, ала реализацията им куца. Как ви звучи име на мото отбор Virgin? Хем е глупаво, хем е осмиващо дамите. Монетата има две страни. Бих се радвал ако срещна хора, които адски се кефят на това аниме и дори ще им стисна ръцете. Освен всичко което изброих като недостатък щях да забравя, че считам озвучителите за неподходящо съчетани. Рядко имам претенции точно в тази сфера. След всичко казано сякаш натурално глупавата и събрана по учебник група от персонажи остава на заден план и дори не виждаме колко зле е положението там. Да си говориш с мотора е може би нелепо? Още по-нелепо е да ти каже, че от мъжки мотор е преправен на женски. Тънка шега за трансексуалност или пълна глупост?

Ужаст! А хуморът има огромен потенциал и някои никак нелоши хрумки…

3/10 за изгледаните/преживяни/загубени три серии от живота ми.

Петър “Ткк” Милев

 

Публикуване на коментар