„Adachi to Shimamura“ – първи впечатления


„Adachi to Shimamura“ е едно от шоутата, които реших да погледна този сезон. Като голям фен на ежедневие жанра прецених, да му хвърля едно око и мога да кажа, че анимето въобще не е това, което очаквах. Сега ще споделя моите впечатления, на базата на първите 3 епизода.

Харесва да играе тенис на маса?

Сюжетът, на пръв поглед изглеждаше доста простичък. Две приятелки – Адачи и Шимамура, бягат от час, и решават да прекарват времето си заедно, играейки пинг-понг във физкултурния  салон на училището. Тъй като това е романтично шоджо аи аниме, естествено една от двете е тайно влюбена в другата и се страхува да ѝ признае. Това е именно Адачи, която отчаяно се опитва да отрече чувствата си към Шимамура, но без успех.

Сладка е!

До тук добре. Всичко в първия епизод беше един солиден старт и шоуто се очакваше да бъде едно стандартно ежедневие (Slice of Life) аниме. Поне аз така мислех, докато не изгледах втория епизод. Там се появява едно момиче в скафандър, на име Яширо Чикама, което заявява, че тя е извънземна, дошла на Земята от бъдещето, за да намери своя изгубен приятел. Да, напълно осъзнавам какво съм написала. Мистериозното момиче се появява и в третия епизод, но все още не се знае почти нищо за нея. Предполагам, че тя играе някаква важна роля в сюжета по- нататък, но за сега може само да гадая. Едно е сигурно обаче, това едва ли ще бъде обикновено ежедневие аниме. Въпреки че за сега сюжета се развива доста бавно, не мога да кажа, че шоуто е скучно.

Двете приятелки.

Главното нещо, което придава чар на анимето са, разбира се,  отношенията между двете главните героини. Шимамура е дружелюбна и има добри социални умения. За разлика от нея Адачи е по- затворена и трудно прави приятели. Тяхната динамика, въпреки типична за романтичния жанр, е приятна за гледане. Изключително забавни са и моментите, в които Адачи, безуспешно се опитва сама да убеди себе си, че не е влюбена в най- добрата си приятелка. Шоуто е пълно със сладки сцени, които ще се харесат на любителите на шоджо аи.

Красиво.

Стилът на анимацията успява да придаде специфичния, леко фантастичен и спокоен тон на анимето. Емоционалните сцени са прекрасно анимирани и емоциите на героите са добре предадени. Саундтракът и музиката също не отстъпват.

Ъ? Кой лови рибка с тях?

В крайна сметка, останах с доста добри впечатления от това аниме. Не очаквах нищо съществено преди да го гледам, но останах приятно изненадана. Ако сте фен на шоджо аи или ежедневие жанра определено ви препоръчвам да го гледате. Може да не се окаже най- доброто аниме този сезон, все пак ви съветвам да му дадете шанс.

Ния Маркова

Публикуване на коментар