Seisen Cerberus


vlcsnap-2016-04-18-21h50m36s161

Жанровете „екшън“ и „приключенско“ бяха достатъчни, за да дам шанс на това заглавие. Може би феновете с под 100 анимета биха имали интерес от неговото начало, което сякаш съм виждал ако не стотици, то поне десетки хиляди пъти. Няма да ви описвам колко наивно ми изглеждаше този „ритуал по запечатване“ или каквото там трябваше да бъде. Запечатваното същество е дракон – моето любимо митично същество. Разбира се, по време на ритуала всичко се обърка и нещата не протекоха по начина, по който героите очакваха … и тогава … БАМ! И нищо, ама абсолютно нищо не стана ясно след това. Навярно екипът, работещ по заглавието е счел, че видяното в началото е „достатъчно очевидно“.

Години по-късно млад и симпатичен мечоносец и случайно наш главен герой го раздава като един истински готин-съм-бейби персонаж. Ние тъкмо очакваме до края на епизода той да докаже колко е готин и с умения, когато изведнъж големият му меч става далеч по-малък, а той се оказа неособено подготвен за сражения с групи лошковци войн, който е безсилен срещу появилия се от нищото онзи-същия-дракон.

Няма да изпадам в подробности около сюжета. Имаше няколко добри момента, но като цялото първият епизод беше зле анимиран и претрупан – определено лошо начало. Не очаквам с особен интерес втора серия, но ще продължавам да следя анимето. Много се надявам да получа някакви отговори или поне разяснения на какво точно се случи в 1-ви епизод.

vlcsnap-2016-04-18-21h51m36s212

На този етап не ми се иска да коментирам техническата част, защото тя не е на особено високо ниво и едва ли ще се подобри. Серията не беше добре режисирана и, въпреки че през цялото време ни подготвяха за силата на главния ни герой, той само успя да се, с извинение, наака. Ако това е била идеята, Браво! И както казваше журналистът Петко Бочаров – „Да, ама не!“

 

За видяното и незабавно изживяното от първи епизод оценка 5/10

Петър “Ткк” Милев