D.Gray-man HALLOW


vlcsnap-2016-09-11-04h12m04s195

Йей, най-накрая след 8 години чакане получихме нов сезон от 13 епизода, в които е наблъскана повече история, отколкото в първите 103. В него отново наблюдаваме приключенията на Ален Уолкър, който е част от организацията, унищожаваща демони – “Черния орден”, и заедно със съмишлениците си се бори срещу Хилядолетния граф и членовете на семейство Ноа.
В досегашните 10 епизода най-сетне разбрахме по-важни детайли за миналото на Ален и каква е тайната, която се крие зад лотуса на Канда. Първата стъпка от плана за победа на врага (1-ви сезон) е изпълнена и Генералите вече живеят и се бият заедно с останалите “невинни” избраници. Забелязва се значително развитие на новите попълнения сред Екзорсистите. Също така научаваме повече за другите клонове на Ордена и техните експерименти, в частност – азиатския.

vlcsnap-2016-09-11-04h14m08s677
“Тъмната” страна също не е пасивна – разкриват се и останалите ѝ попълнения. Демоните стават все по-силни, като масата са 4-то ниво и са доста по-често срещани. След като изпълняват целта си да намалят броя на екзорсистите значително (1-ви сезон), Хилядолетният граф се съсредоточава върху това да събере всички от семейство Ноа, включително и още спящия Четиринайсети в Ален.

vlcsnap-2016-09-11-04h18m45s012
Макар че артът и анимацията отговарят на новите стандарти и са добри за времето си, има някои дразнещи промени като това колко са им остри носовете, леката нотка на фенсървис при Линали Ли и засилването на яркостта в цветовата гама (очите на Уолкър от сини стават виолетови, а Невинността му – “Коронованият клоун” – от смесица между сиво и бяло става сиво и жълто).

Сеютата на повечето персонажи са сменени – Ален е озвучаван от Аюму Мурасе (Хината от Haikyuu!!), Шинносуке Тачибана (Сахаши Минато от Sekirei) озвучава Линк, а всеобщият любимец, Нориаки Сугияма, познат още като “последния” Учиха от Naruto/Naruto Shippuuden и “последното” Куинси от Bleach, влиза в ролята на Алистър Кроули III.

vlcsnap-2016-09-11-04h21m47s256

Въпреки забързания ход на действие в анимето, го смятаме за качествена продукция и се надяваме да пожъне голям успех, за да може и останалата част от мангата да получи екранна адаптация. Така че ако първият сезон ви е отказал от следенето на историята поради своята провлаченост, то сега можете спокойно да дадете втори шанс на жалката си душа да бъде спасена.

 

T-Rash и Nero – Рашевисти

Публикуване на коментар