Mob Psycho 100 1


vlcsnap-2016-09-11-05h23m39s389

Мнение за първите 3 епизода

Дали нашумялото аниме One Punch Man откри свой достоен съперник? Според мен Mob Psycho 100 e не само такъв, но и притежава огромния потенциал да го задмине.

Главният герой се казва Kageyama Shigeo, а прякорът му е Моб. Той е мил и срамежлив младеж, който работи почасово за измамника Reigen Arataka. Представлява аналога на Сайтама от One Punch Man, но се различава от него не само по възрастта и наличието на коса, но и по това, че е много по-интересен като персонаж.  След като изгледах първите 3 епизода установих, че не само той, а цялото аниме има огромни преимущества пред One Punch Man. Пример за това е начинът, по който силите на Моб нарастват – далеч по-интригуващ от моменталния разбиващ юмрук на Сайтама.

vlcsnap-2016-09-11-05h24m03s242

Моб се бори с ежедневните проблеми на един юноша, сдържайки емоциите си, което го превръща в бомба със закъснител. Освен протагониста останалите участници също намират място за изява и засега изглежда, че няма да бъдат пренебрегвани сякаш са част от декора. Студио Bones представя Моб в още по-добра светлина благодарение на анимацията си.

В анимето има елементи от жанровете psychological и drama  освен основните supernatural, school и comedy. Като любител на точно тези два жанра това много ми допадна.

След обещаващото начало нямам търпение да видя развитието на  историята в останалите епизоди. Трети епизод ми даде доста поводи за размисъл относно образа на Моб, което ще поддържа интереса ми до излизането на останалите епизоди.

Десислава ВълкановаСподели в социалните мрежи:
Twitter   Facebook   Share: Svejo   Share: Predpriemach   Share: Trohi   Share: DiggBg   Google Bookmarks   Google Buzz  


Публикуване на коментар

Една мисъл относно “Mob Psycho 100

  • ВиРъш

    Да, наистина героите са интересни, а и в по-малките роли участват няколко ветерани.
    Аз особено си харесвам Рейген, президентката на паранормалния клуб и злото зелено духче (с гласа на Черната брада от One Piece).
    Артът и анимацията са сюрреалистичен шедьовър.

    За съжаление сюжетът не се развива особено интересно, а на по-любимите ми герои не им е дадено особено голямо място за изява.