Mob Psycho 100 1


vlcsnap-2016-09-11-05h23m39s389

Мнение за първите 3 епизода

Дали нашумялото аниме One Punch Man откри свой достоен съперник? Според мен Mob Psycho 100 e не само такъв, но и притежава огромния потенциал да го задмине.

Главният герой се казва Kageyama Shigeo, а прякорът му е Моб. Той е мил и срамежлив младеж, който работи почасово за измамника Reigen Arataka. Представлява аналога на Сайтама от One Punch Man, но се различава от него не само по възрастта и наличието на коса, но и по това, че е много по-интересен като персонаж.  След като изгледах първите 3 епизода установих, че не само той, а цялото аниме има огромни преимущества пред One Punch Man. Пример за това е начинът, по който силите на Моб нарастват – далеч по-интригуващ от моменталния разбиващ юмрук на Сайтама.

vlcsnap-2016-09-11-05h24m03s242

Моб се бори с ежедневните проблеми на един юноша, сдържайки емоциите си, което го превръща в бомба със закъснител. Освен протагониста останалите участници също намират място за изява и засега изглежда, че няма да бъдат пренебрегвани сякаш са част от декора. Студио Bones представя Моб в още по-добра светлина благодарение на анимацията си.

В анимето има елементи от жанровете psychological и drama  освен основните supernatural, school и comedy. Като любител на точно тези два жанра това много ми допадна.

След обещаващото начало нямам търпение да видя развитието на  историята в останалите епизоди. Трети епизод ми даде доста поводи за размисъл относно образа на Моб, което ще поддържа интереса ми до излизането на останалите епизоди.

Десислава Вълканова


Публикуване на коментар

Една мисъл относно “Mob Psycho 100

  • ВиРъш

    Да, наистина героите са интересни, а и в по-малките роли участват няколко ветерани.
    Аз особено си харесвам Рейген, президентката на паранормалния клуб и злото зелено духче (с гласа на Черната брада от One Piece).
    Артът и анимацията са сюрреалистичен шедьовър.

    За съжаление сюжетът не се развива особено интересно, а на по-любимите ми герои не им е дадено особено голямо място за изява.