Alice: Madness Returns


 

07

Обща информация…

Alice: Madness Returns e психологичен хорър с елементи на екшън и приключения. Разработен е от Spicy Horse, а е издаден от Electronic Arts. Играта е налична на Microsoft Windows, PlayStation 3 и Xbox 360. Играта е single player (може да се играе само от 1 човек). Alice: Madness Returns проследява историята на Alice Liddell. Alice е момиче, което страда от емоционална травма, причинена от смъртта на родителите ѝ. Тя бива изписана от психиатрична клиника и в настоящето живее сиропиталище за ментално наранени сираци, под опеката на доктор Angus Bumby. За да се отърве от травмата и за да научи истината за своето минало, Alice отново попада в Wonderland (страната на чудесата), която земя е обладана от ново зло.

Геймплей!

Alice: Madness Returns е продължение на успешната игра през 2000та година, American McGee’s Alice. Играта комбинира типичната third-person (от трето лице) екшън игра, която е базирана на битка чрез оръжия. Бойната система е добра. Анимацията е плавна и героинята ни преминава от една атака към друга, без да се забавя или спира. Избягването на протиниковите удъри също е пресъздадено на добро ниво. Бързо е, което създава усещането, че Alice е смъртна и ние трябва да внимаваме и да пазим живота ѝ. Разполагаме с различни оръжия, което предразполага към разнообразни вариации от комбинации, които можем да използваме за да сразим недоброжелателите ни. Движението на Alice, също е доста „гладко“ и приятно. Нашата героиня може да прави двойни, че дори и тройни скоци, може да забавя падането си, а към всичко това, може да добавим и нейните dash-ове (изстрелявания/бързи движения). Alice притежава и умението да се „свива“, което я прави почти тройно по – малка и позволява да се провре в места, които по принцип не можем да достъпим, а също така, ѝ показва тайни пътища или различни подсказки за скрити неща.

Alice_Madness_Returns_12996722148876

Живота на Alice се измерва чрез броя венчелистчета на розички. Когато „кръвта“ ѝ падне до 0, играещият бива върнат на последното запаметено място, което играта ни е избрала. Това най – често е преди някоя голяма битка или значимо събитие. Ако паднем извън терена, например от някоя платформа, бездъмни ями или смъртоносни течности, Alice не умира, а бива върната на някояблизка и безопасна местност/платформа. Тя притежава и умението Hysteria (хистерия), което може да се активира когато Alice има малко живот и може да бъде използвано за ограничен период от време. След като се „превърти“ играта, в нея се отключва допълнителен мод. Чрез него, играещият може да се спусне отново в приключенията на Alice, но този път не трябва да се събират всичките оръжия, а те са запазени от първоначалното ни минаване на играта, заедно с всичките подобрения, които сме направили по тях. От главното меню, играчът може да разглежда различни спомени на Alice, които е намерил по времето на играене.

Alice_Madness_Returns_12996722164349

В обобщение…

В предишното издание на Anime INN, когато Ви разказвах за подобната The Legend of Korra, споменах как конкретното заглавие се минава на един дъх, за не повече от 5-6 часа геймплей. Е, при Alice: Madness Returns е по – различно. Играта е значително по – дълга и ще Ви се наложи да поиграете малко повечко, за да я минете цялата. Като цяло, играта има повече позитиви, от колкото негативи. Да, има моменти, които са досадни и които доказват, че това е игра, а в игрите може да се случат малки бъгове. За пример, мога да дам, когато Alice се смалява и се опитва да влезне някъде, където видимо може да се мине, но играта не ни позволява, защото терена е непроходим. Е, въпреки такива малки неща, играта е забавна, а геймплеят е на добро ниво. Битките са завладяващи и вариативни. Артът също е приятен за окото. Не случайно Alice е един често косплейван персонаж. Изиграйте играта, заслужава си!

Автор: Валери “HowTroublesome” Мазнев

Публикуване на коментар