Косплей награди свързани с втори печатен брой


Екипът на Anime INN реши % от продажбите на втори печатен брой да отиде за раздаването на две парични косплей награди. С тях целим да поощрим развитието на косплея и да дадем пример за повече подобни инициативи. Двете награди ще бъдат раздадени на два различни принципа: Първата парична награда ще бъде раздадена лично от жури на списанието. Журито ще се състой от следните членове: Петър Милев, Петър Николов, Ивайло Гатев, Виктория Вичева и Мартина Вичева.

Критерии, по които журито ще избере победител за първата награда:

– избраният да не е от екипа на списанието

– избраният да е все още ученик без финансова независимост

– избраният да е направил поне 3 косплей костюма и да е присъствал като участник на поне 1 официален евент

– избраният участник да е показал прогрес през последните три месеца

– избраният косплейър да е амбициозен, да обича хобито си и да прави планове за следващи участия и костюми през годината

– избраният да дава периодична информация в групи, личен профил или лична страница за прогреса по костюма си или проблемите свързани с процеса на изработка (недостиг на средства за изработване на костюма се считат като приоритет)

Втора награда

За разлика от първата награда, която до голяма степен е по усмотрение на екипа на списанието и в която не могат да кандидатстват участници, втората ще има публичен елемент. За втората награда ще могат публично да се запишат косплеъри. Чрез поименно гласуване на facebook страницата на Anime INN ще бъде избран победител. Конкурсът ще се проведе непосредствено след Aniventure 2016.

Критерии, на които трябва да отговарят участниците:

– да са активен косплеър от поне 2 години

– да имат участие на три различни аниме събития и да са показали три различни костюма

– да не пестят средства и време в изработването на костюм

– да имат план за бъдещи участия и проекти

– да бъдат готови да отговорят на кратко интервю от екипа на Anime INN

Начин на избор на победител:

Победителят ще бъде избран от записалите се участници посредством гласуване от аудиторията на списанието. Ще се гласува с коментар (поименно) и ще се изтъква причината за направения избор. Няма да се зачитат копирани отговори или отговори само с името на участника. Anime INN ще позволи всеки участник да сподели публикацията, свързана с него, на личния си профил или страница, но не и на други места, където да предизвика спам. Anime INN си запазва правото да променя правилата по всяко едно време, без да се допитва до трети лица. Основната цел на наградите е да дадат пример за подпомагането на косплея в България и да наложат традицията за всеки наш печатен брой. Anime INN не може да помогне на всеки косплеър (или желаещ) и за това Ви адмирира да бъдете позитивно мислещи и трудещи се. Всеки труд се възнаграждава в даден момент от живота.

Често задавани въпроси:

Как да сме сигурни, че първата награда не е нагласена и защо не сте обявили повече информация за нея?

Идеята на първата награда е победителят да бъде избран от екипа на списанието. Anime INN е медия, която изкъсо следи косплей средите в България и екипът на списанието има познания и присъствия на аниме събития още от 2007г. Ние все пак имаме критерии, по които сме избрали победител, но е важно да се отбележи, че това не е конкурс с отворено участие. В списанието има три активни косплеъра (включително Николета Иванова) и нито един от тях не е награден, което е гаранция за безпристрастност. Въпреки това парите за наградите са изкарани от наш собствен труд и никой няма право да ни вини за нашия избор. Anime INN сме сметнали за достатъчна информацията, която сме споделили свързана с начинанието. То е първо по рода си и е възможно да има пропуски.

В какви финансови размери са наградите?

Финансовия размер на наградите е 5% от продажбата на втория печатен брой. Тъй като броя е все още на пазара, ние взимаме данните от определения период на продажби. Първия период е от Aniplay до 31.05.2016г. 5%-ната печалба от списанието в този период е вложена в наградата. Следващият период ще бъде от 01.06.2016г до датата на стартиране на записване за участие на втората награда.

Кога ще бъде стартирано записването за участие в публичната втора награда и защо не е преди Aniventure 2016?

Защото ние искаме да можем да приключим продажбите от следните събития: Animes Expo 2016, Anime Bouken 2016, AniFest 2016, и Aniventure 2016. Това ще ни позволи да “теглим чертата” и да видим успеха на втория брой, както и да дадем по – голяма сума на крайния победител. В публикация на сайта и facebook страницата ще бъде обявена допълнителна информация за стартирането на записване на участници. Те ще имат две седмици срок да се запишат след официалната публикация и още две седмици за гласуване.