Terra Formars Revenge


vlcsnap-2016-04-19-01h51m01s223

R.I.P Terra Formars

Колко от вас помнят, че в статията ми за сезон 1, написана по първите 4 епизода, бях дал добра оценка на заглавието? След края на анимето мнението ми падна значително и, като го завърших, го оцених на 4/10. Първият сезон имаше добър екшън, атмосферата бе нещо между драма и ужас и се гледаше лесно. Анимето не беше добра адаптация на мангата си, нито пък бе добре режисирано откъм сюжет, който беше доста безсмислен и разхвърлян. А въпросът, който си задавах аз и обкръжението ми беше – „Докъде може да стигне тази екшън боза, преливаща от насилие, кръв и трупове на килограм? Колко по-лошо може да стане?“ Тоест, с нетърпение очаквах новия сезон – да видя, къде ще ни отведе.

vlcsnap-2016-04-19-01h51m41s536

…Е, явно “хентая” ще е повече дори от предвидения по default!

Terra Formars, макар и не особено добро като краен продукт, се оказа популярно заглавие, което дори си спечели филмова адаптация. Пак благодарение на феновете му имаме и втори сезон, който вижда свят в пролетния аниме сезон на 2016та.

В аниме индустрията обаче си има утвърдени правила. Вероятно от LINDENFELS са искали продуктът да е по-гледаем и да достигне до по-голяма аудитория, но за съжаление са си останали само с искането. Защото така, дами и господа, не се прави!

vlcsnap-2016-04-19-01h48m29s487

Сменена е цялата атмосфера на анимето и от ужаса няма и следа. Няма следа и от детайлната анимация на главните герои, в случая най-много това се забелязва при Мишел и Акари. Няма ги дори мускулите на Мишел, а характерът й е приравнен до типичното цундере. Дори не можем да познаем героите или защото просто не си приличат с първи сезон, или защото са тотално обезобразени. Прочетох коментари, че мангата залагала по-силно на комедията, а това липсвало в първия сезон и било добавено във втори.

Съжалявам, но да ми излизат чиби лица с някакви глупави шегички в това заглавие е НЕЛЕПО. Да не коментирам бойните сцени и ефекта на „super saiyan“. Анимето няма нищо общо с първия си сезон, ама нищо общо. Къде отиде драмата? Къде отиде кръвта и страха от противника…и ужаса от смъртта? В една от сцените героите сякаш бяха на кино и си гледаха най-спокойно как хлебарките идват да ги убият!

vlcsnap-2016-04-19-01h49m00s543

Саундтрак, встъпителен музикален клип, атмосфера, история, режисура…всичко е „гола вода“. Какво видяхме всъщност? Уж, стартирахме от там където свърши сезон 1. Последваха няколко лошо анимирани бойни сцени и шонен-wannabe 13 PG серия, в която хладнокръвната кучка Мишел се превърна в ечи фенсървис героиня готова веднага да си отвори краката за Акари. Романтиката между тях беше загатната и от предишния сезон, но тук я опропастиха. Нашият пич е в несвяст, но все пак жив и съвсем естествено, дори подсъзнателно, като нормален мъж я хваща за гърдата, а реакцията на героинята е от сорта на „к`во?“. На всяка жена в подобна ситуация, нямаше да й пука за това опипване и щеше да гледа загрижено към онзи-който-е-с-единя-крак-в-гроба. Разбирате ли за какво Ви говоря?! Каква изненада имаше в това нещо? А да коментирам ли въобще новия грозен „арт стил“ или долнопробната анимация?

Все едно като от сериала „The Walking Dead“ да преминем към „Power Rangers“.

Абсурдите нямат край нито цена!

Бягайте от това аниме докато е време, защото дори малкото останали фенове вече са тотално разочаровани от заглавието. По всичко личи, че и тях ще загубят в следващите епизоди!

Първи епизод: 1.5/10 …но дори и това му е много!!!

Автор: Петър “Ткк” Милев