JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable


vlcsnap-2016-04-19-02h08m38s073Бях доста скептичен като видях постера за новия сезон на JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable. Някак си новия Jojo ми изглеждаше прекалено антипатичен. За радост се оказа, че съм грешал в преценката си и сезона започна доста обещаващо. Разбира се, не мога да кажа нищо окончателно, тъй като за момента е излязли само няколко епизода, но това, което видях, ми хареса.

Внимание! Спойлер!

Историята се развива 10 години след победата над Дио в Египет. Главните ни герой са двама. Този път добре познатият ни Джотаро Куджо и Джоске Хигашиката, който е незаконен син на Джоузеф Джостър. Действието е ограничено до малкия град Морио, в който двамата Jojo се опитват да открият Stand user, който е виновен за серия от убийства. Като предполагам, че това ще е само началото на нещо много по-голямо.

vlcsnap-2016-04-19-02h09m45s798

Не знам дали само на мен ми се струва или арта на анимето става все по-странен с всяка следващата версия. В първия епизод от новия сезон забелязах много опростен заден фон, множество цветови промени (много повече от предишните версии) и доста по-екстравагантен дизайн на героите. Анимацията е претърпяла една своеобразна еволюция. Движенията на героите са много по-плавни и далеч по-добре направени от миналите сезони. Но въпреки това са успели да запазят характерния „комиксов“ стил на JoJo’s Bizarre Adventure.

Саундтрака определено не ме грабна. Песента Crazy Noisy Bizarre Town, изпълнена от японската група THE DU, е новият Opening на анимето. Която в началото изключително много прилича на припева на Mark Ronson’s Uptown Funk, но можете да чуете чак във втори епизод, защото първи епизод започна без шапка. Втория епизод ни радва със страхотен Ending. I want you на Savage Garden е доста добро попадение и за пореден път оставам доволен от избора на David Production.

vlcsnap-2016-04-19-02h12m06s870

Като цяло виждам солидно количество потенциал в този сезон, но не искам да дам окончателна оценка преди да съм изгледал поне още няколко епизода. Това, което се вижда от първите два епизода, е много повече динамика в сравнение с предишния сезон. Като заключение, JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable е заглавие, което със сигурност заслужава вашето внимание.

Петър „Malygos“ Николов