Gyakuten Saiban: Sono “Shinjitsu”, Igi Ari!


vlcsnap-2016-04-19-01h33m05s946 

 

Сезон пролет 2016 е богат на обещаващи анимета и това заглавие не е изключение. Аз като любител на детективски, криминални и прочее жанрове нямаше как да не обърна внимание на аниме за адвокати. Трудно е да се прецени много за първа серия на анимето, но мога да кажа, че изпълнението е стандартно и повечето елементи не ми се понравиха. Може би най-силните му страни са различния дизайн на главния герой и идеята за съдебен процес в аниме. От друга страна заглавието е по-скоро с комедийна основа, отколкото нещо друго. Адаптация е на визуална новела, като за жалост рядко се срещат добре анимета, правени по тях.

vlcsnap-2016-04-19-01h34m34s983

Не съм доволен от първи епизод като сюжет. Сякаш нещата се развиха прекалено лесно и очевадно. Нашето момче Ryuuichi Naruhodo е на път да стане защитник и да сбъдне детската си мечта да защитива невинни хора. Вероятно в това аниме ще се набляга на лошите прокурори, защото дори да не се е появил втория главен герой, по всичко изглежда, че той е от лошите обвиняващи, за които всеки е виновен и които биха тикнали всекиго в затвора. Надявам се поне да е достатъчно интелигентен.

vlcsnap-2016-04-19-01h36m14s292

Първата серия премина основно в съдебната зала с изключение на убийството на младата девойка и събитията около тази случка. Лошо впечатление ми направи това, че при ключова реч противникът пада от трибуната и се удря на няколко метра от нея досущ като дуелите с виртуални чудовища в Ю Ги О. Тук се случва абсолютно същото. Главният герой казва своето свръх готино предположение и свидетелят получава словесен нокдаун, летейки на 2-3 метра или побърквайки се, губейки дори от косата си. Не съм сигурен, но дори като комедия ми изгледа супер странно. Като пародия на Ю Ги О е добро по замисъл, ако това е една от целите му. Заглавието изглежда плоско на моменти, но с потенциал!

Музикалните клипове и съпровод не бяха нищо особено и дори не ги намирам за добри дори сред стандартните!

5, 50/10 за епизод 01.

Автор: Петър “Ткк” Милев

Редакция: Мартина Вичева – Loveless