Endride


vlcsnap-2016-04-04-22h15m11s682

Дали това аниме има бъдещe или ще бъде поредната боза?

 

Първи епизод успя да ни покаже предимно лошите му страни. Едно аниме не може да се прецени само от първи епизод, но до голяма степен при повечето можем да разберем накъде отиват нещата.

Епизодът ни запозна с главните действащи лица – Шун Асанага (Shun Asanaga) и принц Емилио (Еmilio). Шун е типичният 15-годишен младеж с малката подробност, че проявява интерес към кристали. Въобще идеята за кристалите ми допада. Това, което ни представи 1/3 от епизода, е чакането на поредния рожден ден на бащата на Шун, който е от тези учени, вглъбени в работата си и забравящи да се приберат вкъщи с години, въпреки че работи наблизо. Пълен парадокс! Може би има любовница и друг живот? Шегичка.

vlcsnap-2016-04-19-01h26m02s367

В опита си да доведе баща си за семейния празник, Шун незнайно как стига до офиса му и се натъква на непознат кристал. Воаля! Вече е в друг свят!

В същото време Емилио извършва опити да убие настоящия крал на Еndra. Мотивът е  отмъщение, но нашият принц няма топките и силите да го стори.

vlcsnap-2016-04-19-01h27m12s350

Битките не бяха нищо особено, но бяха поносими. Анимацията е на моменти бавна, а дизайнът на героите е на ръба. Може би от появилите се персонажи в първи епизод Емилио има по-забележим вид и се откроява. Не ми допадна нито встъпителният музикален клип, нито крайният. Мисля, че песните са неподходящи. Можело  е  да се вкара поне малко мистика в тези клипове. Някак си изглеждат прекалено празни и демотивиращи. Сякаш са там само защото трябва да ги има. Искам само да попитам това нещо имаше ли саундтрак? Защото по някаква необяснима причина не го усетих въобще.

Идеята на анимето като цяло не е лоша, не е нова и не представлява нищо особено, въпреки че е оригинална продукция. Жанровете в него са фентъзи и приключение с елементи на шонен.

Тъй като Емилио е озвучаван от същия пич, дал гласа си на Шарк от Yu-Gi-Oh! Zexal, съм склонен да продължа да го гледам.

Първи епизод със сигурност не ми донесе желаната доза забавление, нито ме накара да очаквам втори с нетърпение. Оценката ми на базата на първи епизод е на ръба на поносимостта – 5/10.

Очаквам втори епизод с надеждата за нещо повече. А дано, ама надали!

Автор: Петър “Ткк” Милев